Marokkaanse couscous met tuinbonen

Peulvruchten zijn super gezond! Dit recept is lekker fris en vult goed. Dit gerecht is ook heel makkelijk mee te nemen naar het werk, voor een gezonde lunch!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram couscous
  • 800 gram verse tuinbonen of 350 gram gedopt
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 groentebouillon
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Dop (of dubbeldop) de tuinbonen. Kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Doe de couscous in een pan, los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water en giet dit over de couscous. Dek af en laat wellen tot al het vocht is opgenomen. Schep het daarna los.
  • Halveer ondertussen de komkommer en snijd deze in boogjes. Hak de kruiden fijn, snijd de avocado in blokjes en besprenkel het geheel met citroensap, olijfolie en versgemalen peper.
  • Schep de gare couscous op een bordje, schep hierop de tuinbonen en top af met het komkommermengsel.
    Enjoy!

In samenwerking met: Boer, Winkel van het land

  • Dit recept ontwikkelde ik voor Boer, Winkel van het land. De leukste streekwinkel van West-Brabant! Kijk zeker eens op hun website voor locale producten, meer recepten en aankomende kook workshops.
Trefwoord bbq, lunch, meeneem lunch, salade