Ga terug

Rodekoolsalade met watermeloenradijs en aardpeer

Wanneer de dagen korter worden wordt het langzaam weer tijd voor wintervoedsel. Kolen en appels passen perfect in de herfst en winter thuis!
Dit recept met rodekool, goudreinetten, aardpeertjes en radijs is een verrassend gerecht. De rode kleur van de kool verklapt dat dit gerecht ook barstensvol antioxidanten en gezonde voedingsstoffen zit.
kun je niet aan aardperen of watermeloen radijsjes komen? Dan kun je dit recept ook heel goed maken met wortel en sinaasappel of witlof.
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, Salade
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram rode kool ongeveer een halve kool
  • 2 Goudreinetten
  • 200 gram aardperen of wortel
  • 1 watermeloen radijs of sinaasappel of witlof
  • 50 gram walnoten
  • 1/4 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kern uit de kool en snijd de rode kool zo dun mogelijk. Verhit een bodempje water in een pan en stoof de rode kool ongeveer 20-30 minuten tot beetgaar met het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Giet daarna het overtollige vocht af en laat uitlekken.
  • Schil de appels en snijd deze in halve plakjes. Maak de aardperen schoon met water, ze hoeven niet geschild te worden, en snijd ze dan in plakjes. Gril de aardpeer kort in een pannetje om ze een extra zoete smaak te geven.
  • Snijd de radijs in plakjes met de kaasschaaf of dun met een mesje. Meng de rode kool met de aardperen en appel, radijs, gesneden peterselie, gehakte walnoten en een eetlepel olijfolie tot een frisse salade. TIP: strooi er een klein beetje kaneel overheen na opdienen voor een extra verwarmende smaak beleving!

In samenwerking met: Boer, Winkel van het land

  • Dit recept ontwikkelde ik voor Boer, Winkel van het land. De leukste streekwinkel van West-Brabant! Kijk zeker eens op hun website www.boerwinkelvanhetland.nl voor lokale producten, meer recepten en aankomende kook workshops.
Trefwoord herfst, lunch, meeneem lunch, salade, winter