Ga terug

Vegetarisch stoofpotje

Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 5

Ingrediƫnten
  

  • 2 blikken jackfruit
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 qinterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 330 ml bockbier
  • 330 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem

Instructies
 

  • Maak de winterpeen, knoflook en uien schoon. Trek de jackfruit tot draadjes. Snijd de ui, kastanje champignon en winterpeen in blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Verhit een flinke klont boter in een ovenbestendige pan of braadpan. Fruit de ui en wortel flink aan. Voeg de champignons en het jackfruit toe en laat het enige tijd garen.
  • Roer de bloem door de pan. Voeg nu de laurierblaadjes, mosterd, tijm, bouillonblokje en het bier toe. Vul het bierflesje vervolgens met water en voeg toe.
  • Breng op smaak met peper en breng de stoofpot rustig aan de kook.
  • Plaats de pan met deksel in de oven en laat de stoofschotel minimaal 1 uur zachtjes garen. Controleer of de saus dik genoeg is. Is deze nog te dun, stoof het dan nog 20 minuten zonder deksel in de oven. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
  • Serveer met verse friet, een stamppotje, ovengroenten, een broodje of rijst.
Trefwoord herfst, hoofdgerecht, stoof, stoofvlees, Vegetarisch, winter