Ga terug

Romige tagliatelle met asperge en zeekraal

Dit perfecte lente recept vat de unieke smaak van asperge en zeekraal heel mooi samen. Samen met de romige mascarpone vormt het een simpel maar overheerlijk gerecht voor de eerste zonnige dagen.
Zeekraal is niet enkel heel een heel gezonde groenten door de vele vezels, het bevat ook een goede dosis aan natrium, jodium en magnesium. Dit draagt bij aan een gezonde vochtbalans, spier- en zenuwwerking en een gezonde bloeddruk. Reden genoeg om je er eens aan te wagen.
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 gram tagliatelle
  • 150 gram witte asperge
  • 100 gram verse zeekraal
  • 100 gram macarpone
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje peper

Instructies
 

  • Schil de asperges en breek het harde uiteinde eraf. Kook de schillen ongeveer 20 minuten in 1 liter water. Snijd de asperges schuin in dikke plakken/stukjes. Kook deze in ongeveer 8 minuten gaar bij de schillen in een zeef of kleine vergiet (of schep ze eruit met een schuimspaan). 
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in een andere pan. Schep een beetje kookvocht af voordat je de pasta afgiet.
  • Pel de knoflook en snijd fijn. Fruit deze aan in wat olie. Spoel de zeekraal kort onder koud stromend water en bak deze een paar minuten mee met de knoflook.
  • Meng de asperges en de knoflook door de pasta, voeg een beetje van het kookvocht toe en doe de mascarpone erbij. Schep om tot de kaas volledig is opgenomen.
  • Verdeel de pasta over 2 borden. Besprenkel met een beetje citroensap en de gehakte hazelnoten en maal er wat peper overheen.
  • Bewaar de aspergebouillon in de vriezer voor een heerlijk huisgemaakte aspergesoep!

In samenwerking met Boer, winkel van het land

  • Dit recept ontwikkelde ik voor Boer, Winkel van het land. De leukste streekwinkel van West-Brabant! Kijk zeker eens op hun website www.boerwinkelvanhetland.nl voor lokale producten, meer recepten en aankomende kook workshops.
Trefwoord asperge, lente, pasta, Vegetarisch, zeekraal